Tardor

|
|
|


ara que no hi ha ra´ms
i la vinya va daurant-se,
-pampolar color d'aram
que amb el vent rodola i canta.
Vinyes

Les pampes esdevenen protagonistes, ara que ja no hi ha raïms, i prendran tots els tons possibles, abans de rendir-se i caure, seques, a terra. Les olives també juguen a pintar-se, poc a poc, i amb mil matisos. Petites i rodones arbequines que estiren avall les rames dels olivers carregades fins a amagar les fulles.

L'olor de la verema amara les anades i vingudes dels cellers al tros i del tros als cellers. A Poboleda, a l'altra punta de la comarca, celebren el dia dela verema a l'antiga. Piant els raïms, traien dels museus les portadores i els semals, els encerats d'abans del plàstic i els cistells que amb pro feines s'aguantaven pels costers del llicorell.
El vermar ho condiciona tot, o quasi.

I amb prou feines el vi és al trull que ja s'engega el molí per escórrer el suc preuat de les arbequines eixerides, que abans cantaven quan redolaven porgador avall, i ara ho fan quan reboten damunt l'alumini de les escales que s'enfilen per poder escarrar cada rameta sense deixar-ne per als moixons. Les borrasses que encara guarden el regust de les ametlles, ara arrepleguen olives i, si cal, cobriran cirers per enganyar els pardals.
El 8 de desembre, al Molar fan la Festa de les Xiques , amb repartida de coques i ball de jotes tocades les músics del poble, i algun reforç puntual per a l'ocasió.

 
 
info@perxe.com | Telf: 670 54 44 20
Carrer de la Font s/n, 43736 el Molar (Priorat)