Primavera

|
|
|


Arc de sant Martí

La primavera al Priorat és un esclat de colors i olors. Encara hi ha oli nou als molins i els ametllers, un cop més, hauran arriscat la vida amb la seua flor matinera. Quan el dia s'allarga, ens sorprèn la florida dels cirers i els primers brots de les vinyes, a tocar de camins i carreteres plenes, també, de ginesteres vincladisses que anuncien Corpus. I la catifa de timó i argelagues cobreix les garrigues i els colls erms, a tocar de les ermites. La de les Pinyeres, al veí terme del Masroig, celebra la seua diada el dissabte encabat de Pasqua. Els tres pobles del voltant, El Masroig, el Molar i Bellmunt, s'apleguen dalt del turó, que en altre temps fou ocupat pel poble del mateix nom. Als peus, el Siurana serpenteja camí de l'Ebre i, al fons, el Montsant aguaita, vigilant la comarca sencera.

Els dies de Setmana Santa, al Molar hi ha actes diversos amb motiu de la setmana cultural del poble i alguna exposició. D'altra banda les ofertes de visita de cellers i vinyes acostumen a ser atractives aquests dies.

Quan la primavera enceta el maig, a Falset hi ha la Fira del Vi, que des de l'any 1995 exposa i ofereix els vins de les dos denominacions de la comarca. Hi ha actes diversos al voltant del tema central del vi, el Centre Quim Soler cada any hi organitza alguna activitat. La darrera va ser una passejada poètica per la fira. El darrer dia, el carrer de Baix de Falset s'omple d'olors que fan venir salivera, és la Mostra de la cuina del vi. Si esteu de sort, us pot tocar la cassola guanyadora, o alguna de les altres, i teniu el dinar assegurat.
La primavera és una bona època per a les excursions pel terme, pels voltants. Als avencs, al Montsant, La Mola.

 
 
info@perxe.com | Telf: 670 54 44 20
Carrer de la Font s/n, 43736 el Molar (Priorat)