Estiu

|
|
|


Les ametlles, un cop pelades, s'assequen al sol d'agost.

El solstici del foc, com a tot arreu, enceta oficialment els dies de calor i la feina a la vinya s'accentua. Les cireres fan enveja als moixons i els ametllons mig amargants migs dolcencs fan de bon tastar. Les banyades ja venen de gust i la piscina del poble ja és oberta cada dia. Si decidim passar el dia al Montsant, el Toll de l'Ou o les Cadolles Fondes faran el fet, millor encara. I si el que voleu és la mar, amb poc més de mitja hora us planteu a Cambrils o a l'Hospitalet. Les cigales us acompanyaran tot el camí.

A l'hora de sopar, la garbinada que s'aixeca puntual cada tarda, refresca el pati per poder sopar i allargassar les vetllades, comptant estrelles o contant històries. Escoltant versos, tastant vins.

Les festes majors s'arremolinen totes alhora per poder viure de nit quan la calor pica de dia. Cada poble té la seua, la del Molar, per Sant Roc i el gos el dia 14 d'agost fisn al dia dels dropos, el darrer que trenca olles i topins fins l'any que ve.

Les ametlles ja esperen les canyes que les faran caure de l'arbre i emplenar la borrassa verda que les recull. Els carquinyols del forn del poble, que amb els bollos, els corassons i el cóc ràpid acompanyen el vi ranci del celler, esperen amb ànsia les noves ametlles torrades. Mentrestant els raïms s'engreixen i verolen. I les olives apunten.

El verd perdura, però el sol torra els marges i esl terrossos i els caragolins enramen les tiges dels fonolls desmesurats.
Ara ja vermem a l'estiu.

 
 
info@perxe.com | Telf: 670 54 44 20
Carrer de la Font s/n, 43736 el Molar (Priorat)