Hivern

|
|
|


Els ametllers floreixen quan encara és hivern

Mentre els humans ens abriguem i encenem focs i calefaccions, el paisatge es despulla poc a poc per passar el fred de l'hivern.

El dies freds i clars són nets i ens ofereixen vistes nítides i eixamplen l'horitzó. Són bons per fer una escapada fins a la Figuera, el poble més alt de la comarca, juntament amb la Morera. Allŕ podeu aguaitar al balcó del Priorat i veureu l'estesa de colls i tossals i les muntanyes que mig tanquen l'amfiteatre. I, escampats, els pobles confosos amb el territori. I encabat pujar a Sant Pau, l'ermita que té vista a "set províncies" i anar, xino-xano, fins a l'observatori republicŕ de la Batalla de l'Ebre. Al davant, la continuďtat de les serres de la Figuera i el Tormo. I el Pas de l'Ase, i més enllŕ, Cavalls, Pŕndols i els Ports al fons. I si heu fet gana, a La Figuera hi ha una bona fonda per dinar...

Per sant Antoni, a Falset fan l'Encamisada i al Masroig, per sant Sebastiŕ, festa major d'hivern, amb activitats tot el dia pels carrers del poble, desafiant el fred, que és viu, amb una gala que crema des del dematí a la plaça de la vila. A la tarda, quan ja és fosc, ball de plaça, amb la jota del poble i les altres, que cada any congreguen tots els marrotxans i marrotxanes vinguts d'arreu per a la festa més entranyable del poble.

 
 
info@perxe.com | Telf: 670 54 44 20
Carrer de la Font s/n, 43736 el Molar (Priorat)